Neprekidna krunica Božanskom milosrđu

Neprekidna krunica Božanskom milosrđu

 

 

Priključimo se neprekidnoj molitvi krunice Božanskom milosrđu zajedno s redovnicama Naše Gospe od Milosrđa u Krakowu, posvećenim osobama i vjernicima diljem svijeta. Na poveznicama se, ovisno o jeziku koji razumijete (hrvatski nažalost nije ponuđen), možete pribilježiti kojeg datuma i koliko ćete dana (ponuđen je jedan dan, tjedan, dva tjedna i mjesec dana) u određeno vrijeme moliti krunicu i u tih sat vremena razmatrati Muku našeg Gospodina i tako, kao što je On sam svetoj Faustini obećao, izmoliti brojne milosti za sebe, svoje obitelji i cijeli svijet.

Veća je zasluga jedan sat razmatrati Moju bolnu muku nego se godinu dana bičevati do krvi. Razmatranje mojih bolnih rana od velike koristi je tebi, a Meni čini veliku radost.“ 

(iz dnevnika sv. Faustine 369)

NAPOMENA: Ukoliko vam se na “pametnom” telefonu ne otvara prozorčić u kojem možete upisati svoje ime te datum(i) i vrijeme kada bi željeli moliti sat vremena, otvorite poveznicu na računalu (klikom na jednu od zastavica odaberite jezik)

 

 

KRUNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU

jesus-mercy

Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje

Na velika zrna

Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe naše i cijeloga svijeta.

Na mala zrna

Po Njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Na kraju krunice tri puta

Sveti Bože, sveti Jaki Bože, sveti Besmrtni Bože, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Molitva na kraju

O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u Te!*

Marijo, Majko milosrđa, moli za nas!
Isuse, uzdam se u Te! ( tri puta)

* “Kad moliš sljedeću molitvu skrušena srca i s vjerom za nekog grešnika, podarit ću mu milost obraćenja: O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u Te!”

(iz dnevnika sv. Faustine 187)

 

Na ovoj poveznici možete poslati molitvenu nakanu sestrama u Krakowu